...ένα βήμα μπροστά

Brexit: Μια ανάσα πριν από το απόλυτο χάος

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Το θρίλερ συνεχίζεται στη Βρετανία, αφού στη χθεσινή ψηφοφορία δεν εγκρίθηκε καμία από τις τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις για το Brexit που κατατέθηκαν στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η συμφωνία που είχε διαπραγματευτεί με την ΕΕ η Τερέζα Μέι είχε απορριφθεί δύο φορές στο σύνολό της από τη Βουλή και άλλη μία εν μέρει την περασμένη εβδομάδα. Αν δεν μπορέσει η Βρετανίδα προωθυπουργός να περάσει τη συμφωνία, όπως επιθυμεί, θα έχει περιθώριο μέχρι τις 12 Απριλίου για να ζητήσει μεγαλύτερη παράταση για να βρει ένα νέο σχέδιο , ειδάλλως το Ηνωμένο Βασίλειο θα προχωρήσει σ’ ένα άτακτο Brexit.

Στην ενδεικτική χθεσινή ψηφοφορία οι Βρετανοί βουλευτές κλήθηκαν να ψηφίσουν επί των εξής προτάσεων:

  1. αν επιθυμούν η κυβέρνηση να επιδιώξει να διαπραγματευτεί μια μόνιμη τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση (έλαβε 276 ψήφους κατά και 273 υπέρ)
  2. αν η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδιώξει μια συμφωνία αποχώρησης «αλά Νορβηγίας» – πρόταση που είναι γνωστή και με την ονομασία «Κοινή Αγορά 2.0» (282 κατά, 261 υπέρ)
  3. αν συμφωνούν στη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την έγκριση της όποιας συμφωνίας για το Brexit (292 κατά, 280 υπέρ)
  4. αν η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακαλέσει το άρθρο 50, ως ύστατη λύση, για να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία (292 κατά, 191 υπέρ)

Η Βουλή ψήφισε (322 υπέρ, 277 κατά) να συνεχιστεί η συζήτηση την Τετάρτη με περαιτέρω «ενδεικτικές» ψηφοφορίες.

Επεισόδιο με ημίγυμνους μέσα στη Βουλή

Προηγήθηκε ένα επεισόδιο με ένδεκα ημίγυμνα άτομα που κόλλησαν τα οπίσθιά τους στο τζάμι που χωρίζει την αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής των Κοινοτήτων προκειμένου να εκφράσουν έτσι τη διαφωνία τους για όσα συμβαίνουν στη χώρα το τελευταίο διάστημα και κυρίως για την αναποφασιστικότητα των Βουλευτών.

Πηγή iefimerida.gr

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα