...ένα βήμα μπροστά

Τζανακόπουλος: Οι εκλογές στις 7 Ιουλίου-Το υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσει για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου, τονίζοντας πως «ο πρωθυπουργός προηγουμένως μίλησε με τον υπουργό Παιδείας και συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αναταραχή στην διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων και γι’ αυτό πρέπει οι εκλογές να γίνουν τότε».

Ο Τζανακόπουλος ανέφερε ότι από πλευράς Νέας Δημοκρατίας υπάρχει αγωνία για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και όχι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας παράλληλα πως το υπουργικό συμβούλιο είναι αυτό που θα αποφασίσει για την Δικαιοσύνη. Η σκέψη αυτή της κυβέρνησης ωστόσο, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Τζανακόπουλος: «Το υπουργικό συμβούλιο τις αποφάσεις»

«Αυτή την στιγμή υπάρχει κυβέρνηση που διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της. Από εκεί και πέρα αυτές είναι αποφάσεις που θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο. Υπάρχει μία έντονη φοβία και αγωνία της αντιπολίτευσης που συνδέεται με την προσπάθεια να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη. Εμείς δεν έχουμε καμία αγωνία», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Εκείνοι θέλουν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με την NOVARTIS, το ΚΕΛΠΝΟ και άλλες υποθέσεις. Έχουν στελέχη του παλιού πολιτικού συστήματος, που βρίσκονται αντιμέτωπα με υποθέσεις διαφθοράς».

Συνεχίζοντας σχολίασε ότι «η ΝΔ προσπαθεί να δείξει ένα πρόσωπο μετριοπάθειας», αναφερόμενος στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε τους τόνους στις Βρυξέλλες, αλλά συνέχισε: «αλλά σε κάθε κρίσιμο γεγονός αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ που είδαμε τα τελευταία χρόνια πρώτα με την ηγεσία Σαμαρά και στην συνέχεια με την ηγεσία Μητσοτάκη. Προσπαθεί να εμφανιστεί τώρα σεμνά και ταπεινά, όταν τέσσερα χρόνια ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του, τα στελέχη του και ο φιλικός του τύπος δηλητηρίαζαν την πολιτική ζωή».
«Είχαμε μεμονωμένα περιστατικά αλαζονείας»

Ερωτώμενος για το αν υπήρξε αλαζονεία από μεριάς κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε πως κάποια στελέχη είχαν αλαζονική συμπεριφορά, αλλά τόνισε πως ήταν μεμονωμένα περιστατικά.

«Υπήρξαν στοιχεία έντονης πολιτικής όξυνσης κατά την διακυβέρνηση αλλά η κυβέρνηση δεν έδειξε αλαζονεία που μάλιστα να είναι στα αίτια της ήττας. Μεμονωμένες συμπεριφορές υπήρξαν, αλλά το βασικό στοιχείο δεν ήταν αυτό. Τα στελέχη που κάνουν αυτή την κριτική ίσως εννοούν ότι κάποιες φορές μπορεί να οξύναμε κι εμείς τον λόγο μας. Ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί σαν δεδομένο η έντονη πολεμική που δεχθήκαμε», ήταν το σχόλιό του.

Παράλληλα, ο Τζανακόπουλος είπε ότι μερίδα των ΜΜΕ, προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι προφανές ότι υπάρχει μία προσπάθεια από την Κυριακή το βράδυ να βάλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρουστούν μεταξύ τους. Εμείς έχουμε περάσει πολύ δύσκολα, δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής, είμαστε αριστεροί, έχουμε ένα διαφορετικό αξιακό πλαίσιο. Είμαστε από πολύ διαφορετική πάστα από ό,τι νομίζουν οι δημοσιογράφοι του κ. Μαρινάκη».
«Δεν βοηθήσαμε τα μεσαία στρώματα όσο θέλαμε»

Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και γιατί δεν πείστηκαν οι πολίτες απάντησε: «Είναι φυσικό μία κυβέρνηση που εφαρμόζει πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, που παίρνει μέτρα που προστέθηκαν σε μέτρα λιτότητας που προϋπήρχαν, να προκαλέσει την δυσαρέσκεια των πολιτών. Παραλάβαμε μία χώρα που το 30% βίωνε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Βάλαμε σαν προτεραιότητά μας να επαναφέρουμε αυτό το ποσοστό σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Δεν καταφέραμε να βοηθήσουμε τα μεσαία στρώματα όσο θα θέλαμε, αν και σταθεροποιήσαμε την οικονομική τους κατάσταση. Αυτό είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που καθόρισε την συμπεριφορά τους στην κάλπη».

Ακόμη, για τις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Τζανακόπουλος επέλεξε να ασκήσει κριτική στις θέσεις της ΝΔ.

«Θα πάμε στις εκλογές με μία προγραμματική και πολιτική αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης. Η ΝΔ έχει ένα βαθιά νεοφιλελεύθερο και ταξικό πρόγραμμα, δεν είναι κατηγορία αυτή, είναι κριτική που της ασκούμε εδώ και χρόνια. Αυτή η νεοφιλελεύθερη πολιτική έφθασε στο σημείο να επαναφέρει τις ιδέες του ΔΝΤ που τις βρίσκαμε μπροστά μας τα προηγούμενα χρόνια. Την θέση, που εξέφρασε χθες ο Γιάννης Βρούτσης για τις 120 δόσεις, την ακούγαμε επί μία τριετία από τους διαπραγματευτές του ΔΝΤ.

Έρχεται τώρα ο κ. Βρούτσης να την επαναλάβει -ότι επιβαρύνει την κουλτούρα πληρωμών- και προσθέτει ότι είναι αντιαναπτυξιακό μέτρο. Δείχνει αυτό ότι η ΝΔ ψήφισε το μέτρο ωστόσο, δεν το πίστευε παρότι βοηθά τους ανθρώπους που έχουν σωρεύσει χρέη από την παρατεταμένη κρίση, που φθάνουν στα 30 δισ ευρώ. Θέσεις όπως αυτές της ΝΔ, προοιωνίζουν κακές ειδήσεις για το μέλλον, όπως και η θέση Στουρνάρα να περιοριστεί η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, καθώς και να καταργηθεί η επικουρική ασφάλιση και να δοθεί στον ιδιωτικό τομέα, στον λεγόμενο τρίτο πυλώνα».

«Καλός αξιωματικός ο Ανδρικόπουλος»

Τέλος, αναφέρθηκε και στην παρουσία του επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., κ. Ανδρικόπουλου, στην προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι ο κ. Ανδρικόπουλος είναι ένας πολύ καλός αξιωματικός και πως η σχέση της κυβέρνησης με τα υπηρεσιακά στελέχη, δεν έχει σχέση με αυτή που οικοδομούσαν προηγούμενες κυβερνήσεις.

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα