...ένα βήμα μπροστά

Σπ. Λιβανός προς Α. Τσίπρα: «Δεν καταλαβαίνει τις αρχές της Δημοκρατίας μας»

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Να διαβάσει και να… καταλάβει το Σύνταγμα σύστησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ,  Σπήλιος Λιβανός στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγελόπουλο, καταγγέλλοντας τόσο την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και τα “άδεια” υπουργικά έδρανα.

Ο κ. Λιβανός θύμισε στον κ. Τσίπρα το άρθρο 86 του Συντάγματος, που προφανώς δεν το είχε υπ’ όψιν του ο κ. Τσίπρας. Το άρθρο αναφέρει, ότι σε διαδικασίες σαν την σημερινή, δεν επιτρέπεται στην κυβέρνηση να παρέμβει. «Γι’ αυτό το λόγο οι υπουργοί μας ούτε βρίσκονται στα υπουργικά έδρανα, ούτε καν  υπέγραψαν αυτή την πρόταση. Γιατί επιβάλλεται να αφήσουν τη διαδικασία στο Κοινοβούλιο, όπως ορίζει το Σύνταγμα και όχι να το διαχειριστεί η κυβέρνηση».

Ο κ. Λιβανός διευκρίνισε επίσης,  πως η στάση αυτή της κυβέρνησης είναι μια «απόδειξη για την προσήλωσή μας στις αρχές της Δημοκρατίας και την ανεξαρτησία των εξουσιών. Για τη ΝΔ είναι ιερή η ανεξαρτησία των εξουσιών. Ιερή και για το Σύνταγμα που θα έπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας».

Έκλεισε την τοποθέτησή του μιλώντας για τη «χειρότερη ομιλία που έκανε ποτέ ο κ. Τσίπρας» και τόνισε: «Δεν καταλαβαίνει τις αρχές της δημοκρατίας μας».

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα