...ένα βήμα μπροστά

Εξηγήσεις από την Αθήνα ζητά το ρωσικό ΥΠΕΞ για τα περί άρνησης βίζας σε κληρικούς

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Η Μόσχα ζήτησε από την ελληνική πρεσβεία να αποσαφηνίσει αν η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να εκδώσει θεωρήσεις εισόδου (βίζα) σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως μεταδίδει το Ria Novosti, έχουν προηγηθεί καταγγελίες από αρκετούς κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να τους χορηγήσει βίζες χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις και αποδίδουν την άρνηση στις επιπλοκές που έχουν παρουσιαστεί στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

“Έχουμε στείλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας διευκρινίσεις για την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (τις καταγγελίες) και να δώσει εξηγήσεις και τώρα αναμένουμε την αντίδραση της ελληνικής πλευράς”, δήλωσε η κα. Ζαχάροβα κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Όπως συμπλήρωσε, “το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την κατάσταση αναφορικά με τις εκδόσεις βίζας σε Ρώσους πολίτες και ασφαλώς, οποιαδήποτε μορφή διάκρισης όσον αφορά στην έκδοση των θεωρήσεων εισόδου, είτε με βάση την εθνικότητα, είτε το επάγγελμα είτε τη θρησκεία, είναι απαράδεκτη”.

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα