...ένα βήμα μπροστά

Ξέφυγε η κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης – Επικεφαλής παράταξης χειροδίκησε κατά αντιδημάρχου

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Σκηνές ανεπίτρεπτες για το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση της Τρίτης 8 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Πεντέλης. Αποκορύφωμα, των όσων έγιναν, ήταν η χειροδικία επικεφαλής παράταξης κατά αντιδημάρχου, σε μια από τις πολλές διακοπές της συνεδρίασης, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πολιτών.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης δεν φαινόταν ότι μπορούσε να δημιουργήσει «εκρηκτικό» κλίμα στην αίθουσα συνεδριάσεων, αλλά αυτό φαίνεται είχε δημιουργηθεί από πριν… Έτσι, πριν ακόμη καθίσουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι στα έδρανά τους και αρχίσει ο γραμματέας να καταγράφει τους παρόντες, ξεκίνησε ένας υψηλών τόνων διάλογος μεταξύ του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Βλάσση Σιώμου και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ, Λευτέρη Κοντουλάκου. Αιτία της …αναστάτωσης κάποια ανάρτηση του κ. Κοντουλάκου στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με την εναπόθεση μεγάλου όγκου κλαδιών στο Κοιμητήριο Μελισσίων.

Ωστόσο, ο διάλογος, που γινόταν κυρίως με υπονοούμενα μεταξύ των δύο συμβούλων, δεν άργησε να ξεφύγει, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των υπόλοιπων συναδέλφων τους, αλλά και την παρέμβαση του προέδρου του Σώματος, Λουκά Μακρή, προκειμένου να ξεκινήσει η συνεδρίαση.

Με το που ξεκίνησε, ωστόσο, η προσπάθεια του κ. Σιώμου να εξηγήσει γιατί έχει δημιουργηθεί το θέμα με την εναπόθεση μεγάλης ποσότητας απορριμμάτων στο Κοιμητήριο, πυροδότησε νέα «έκρηξη» από πλευράς του κ. Κοντουλάκου, με αποτέλεσμα να αρχίσει ένας δεύτερος γύρος ανταλλαγής έντονων αλληλοκατηγοριών.

Μάταια η δήμαρχος,Δήμητρα Κεχαγιά, παρενέβη στη συζήτηση, καλώντας και τις δύο πλευρές να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση» και να σεβαστούν τον κανονισμό, το προεδρείο και τον κόσμο».

Η διακοπή της συνεδρίασης από πλευράς προέδρου, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, πήγε στο… βρόντο, αφού αυτό που ακολούθησε κάθε άλλο παρά αναμενόμενο ήταν. Στον προθάλαμο του δημαρχείου οι κ.κ. Σιώμος και Κοντουλάκος συνέχισαν τη διαμάχη τους, έχοντας πλέον περάσει σε ανταλλαγή ύβρεων κι εκεί, κάποια στιγμή, ο κ. Κοντουλάκος πλησίασε και χτύπησε στο πρόσωπο τον αντιδήμαρχο. Παρά την επέμβαση των ψυχραιμότερων, σε έξαλλη κατάσταση, ο κ. Κοντουλάκος πλησίασε εκ νέου τον κ. Σιώμο, απωθώντας τον βίαια, ενώ ο τελευταίος απλώς αμυνόταν, δείχνοντας να μην πιστεύει την επίθεση που δεχόταν. Τελικώς, κάποιοι εκ των παρισταμένων απομάκρυναν σχεδόν σηκωτό τον κ. Κοντουλάκο από το σημείο, ενώ συνέχιζε να ανταλλάσσει βαριές βρισιές με τον αντιδήμαρχο, τον οποίο απομάκρυνε με τη σειρά της η αντιδήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου.

Η συνεδρίαση, παρ’ όλα αυτά, συνεχίστηκε…

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα