...ένα βήμα μπροστά

Μικαέλλα Κυριακοπούλου: Μιά εξαιρετική υποψηφιότητα στο 6ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Όσοι τη γνωρίζουν, εντυπωσιάζονται με την απλότητα, το πηγαίο χαμόγελο και την αμεσότητά της. Η Μικαέλλα Κυριακοπούλου, εκτός απο την πετυχημένη επαγγελματική καριέρα της ως δικηγόρου, με τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης και την πολυετή εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων, είναι και μιά εξαιρετική σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών.

Διατέλεσε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, καθώς επίσης ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της «Άμυνας του Πολίτη».

Η ίδια μιλά για τον “δεσμό” της οικογένειάς της με την Κυψέλη, την άλλοτε ακμάζουσα περιοχή της Αθήνας, που σήμερα αντιμετωπίζει προβλήματα καθημερινότητας…

Παντρεμένη με τον Κώστα Φωτόπουλο, που γνωριστήκαμε στα φοιτητικά χρόνια, στους κοινούς αγώνες μας στην ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Έχουμε μια ευτυχισμένη οικογένεια, με τρία παιδιά. Καταγόμενη από παλιά αθηναική οικογένεια,  μεγάλωσα και ΠΑΝΤΑ ζω στην Κυψέλη, μαζί με την οικογένειά μου. Αγαπώ τις ομορφιές της, περπατώ στους δρόμους της, έπαιξα, έβγαλα βόλτα τα παιδιά μου, λέω τις ζεστές καλημέρες μας με τους γείτονές μου. Γνωρίζω πολύ καλά όμως, κι έχω ζήσει όλα αυτά τα χρόνια  τα προβλήματά της, και την υποβάθμισή της περιοχής. Ειδικά στις γειτονιές κάτω από την Πατησίων. Δεν εγκατέλειψα ποτέ την περιοχή, κι έχω αγωνιστεί και θέλω να συμβάλλω, με υπευθυνότητα για την ασφάλειά της, την ενδυνάμωση της τοπικής αγοράς, την αναβάθμισή της και την βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Μέσα από τα μικρά να φτιάξουμε τα μεγάλα, και να διαμορφώσουμε την ποιότητα ζωής στις γειτονιές μας” σημειώνει η Μικαέλλα Κυριακοπούλου.

Η Μικαέλλα Κυριακοπούλου κωδικοποιεί και παρουσιάζει με “τίτλους” και ξεκάθαρες θέσεις, ποιό είναι το όραμά της και οι προτεραιότητες της υποψηφιότητάς της στο 6ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη:

“Για την αναβάθμιση μιας γειτονιάς πρέπει να εντοπίζεις το πρόβλημα, την πρόκληση, και να έχεις ένα κοστολογημένο πρόγραμμα παρέμβασης και επίλυσης.  Για παράδειγμα, το 6ο διαμέρισμα είναι το πιο πολυπληθές, με το μεγαλύτερο ποσοστό γερασμένων κι εγκαταλελειμμένων κτιρίων, και ποσοστό 35% αλλοδαπών. Υπάρχει ανεπαρκής συντήρηση του δημοσίου χώρου (φωτισμός, καθαριότητα, πεζοδρόμια), και ανεπάρκεια σε χώρους πρασίνου, παιδικών χαρών, και γενικά ελεύθερου χώρου. Είναι ένα διαμέρισμα με έντονα φαινόμενα παραβατικότητας, και αυξημένο το αίσθημα ανασφάλειας κι εγκατάλειψης των κατοίκων και των επισκεπτών. Έχω περπατήσει σε όλους τους δρόμους με τα σπασμένα πεζοδρόμια και την προβληματική προσβασιμότητα,  κι έχω μιλήσει με τους ανθρώπους σε όλες τις γειτονιές. Όλοι αγαπούν πολύ τη γειτονιά τους, αλλά όλοι νιώθουν πληγωμένοι από αυτήν την εγκατάλειψη. Όλοι λένε ότι «δεν πάει άλλο, τι θα κάνετε;».

Πρόγραμμα Αθήνα Ψηλά: O συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» έχει εκπονήσει συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για να μπορούν να γίνουν οι κατάλληλες στοχευμένες παρεμβάσεις για κάθε γειτονιά, για κάθε κοινοτικό διαμέρισμα. Για το 6ο διαμέρισμα πρέπει να δοθεί έμφαση στη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, στην υλοποίηση παρεμβάσεων που θα τονώσουν την εμπορική και πολιτιστική ζωή, μέσω πχ της αξιοποίησης των όμορφων αλλά εγκαταλελλειμένων κτιρίων της περιοχής, στην παρέμβαση βελτίωση του δημοσίου χώρου και των βασικών υποδομών, στην ανάπλαση και δημιουργία χώρων άθλησης και αναψυχής, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικότητας, και ιδιαίτερα του παρεμπορίου, και του εμπορίου ναρκωτικών, υψηλής συγκέντρωσης τοξικομανών στους δρόμους, σε συνεργασία με το Κράτος.

Ο προυπολογισμός για το κόστος άμεσων παρεμβάσεων για την 6η Δημοτική Κοινότητα ανέρχεται για το πρώτο έτος σε 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Από το δεύτερο έτος, ο ετήσιος προυπολογισμός θα διαμορφώνεται και θα κατανέμεται με συμμετοχικό τρόπο, μέσα από τις διαδικασίες του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.

Από τα μικρά να φτιάξουμε τα μεγάλα:  Με πληγώνει η εικόνα των κάδων στους δρόμους, για το πώς και εμείς οι δημότες έχουμε παραιτηθεί από τα μικρά που θα έκαναν την εικόνα καλύτερη. Να αφήναμε λόγου χάρη τα χαρτοκιβώτια εντός του κάδου ανακύκλωσης αποσυναρμολογημένα ώστε να χωράνε όλα. Άλλες ευρωπαικές πόλεις έχουν εκπαιδεύσει τους δημότες τους να βγάζουν τα σκουπίδια μόνο τις ορισμένες ημέρες και ώρες, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος της οπτικής ρύπανσης. Άλλες πάλι πόλεις προχώρησαν στο σύστημα των βυθιζόμενων κάδων κι εξαφάνισαν την υγειονομική βόμβα των σωρευμένων σκουπιδιών του καλοκαιριού. Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί αναλογεί σε όλους μας η προσπάθεια για να αλλάξουμε την εικόνα στις γειτονιές μας, στους Δήμους, στη Χώρα.

Στο Δήμο και στο Κράτος αναλογεί η εκπόνηση και η εφαρμογή συνολικού σχεδίου διαχείρισης, όμως στους δημότες αναλογεί η αλλαγή συνηθειών-κυρίως! Δεν θα ήταν καλύτερη η καθημερινότητά μας αν τα σκουπίδια τα αφήναμε στον πλυμένο κάδο μόνο τις ώρες που περνά το απορριματοφόρο; Ασφαλώς ΝΑΙ.  Δεν θα ήταν καλύτερ αν επιμελώς αποθεταμε τα προς ανακύκλωση υλικά , αντί σωριασμένα εκτός κάδου; Aσφαλώς ναι. Αν όλοι ατομικά υιοθετήσουμε τις μικρές αλλαγές που μπορούμε, αν συλλογικότερα, με συνεννόηση και συνεργασία προσπαθήσουμε για τις μεγαλύτερες αλλαγές στο Δήμο, τότε θα ξέρουμε ότι θα κάναμε αυτό που μας αναλογεί, ως υπεύθυνοι δημότες που μεγαλώνουμε τις οικογένειές μας στην Αθήνα.

Στις δημοτικές εκλογές πρεπει να εκλεγούν άνθρωποι που έχουν βαθιά γνώση των προκλήσεων, ευαισθησία και αποδεδειγμένες οργανωτικές ικανότητες επίλυσής τους. Η δική μου προσπάθεια στη κλίμακα της 6ης δημοτικής κοινότητας ,θα είναι να συνεννοηθούμε και να συνεργασθούμε αποτελεσματικά στα μικρά, να ξεκινήσουμε με αυτά,  και να συμβάλλουμε στην επίλυση των μεγαλυτέρων με τον Δήμαρχο.

 

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα