...ένα βήμα μπροστά

ΠΡΟΝΟΗ – Εγχειρίδιο «Το σχολείο που ονειρεύομαι»

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς, «Προνόη» συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του εγχειριδίου «Το σχολείο που ονειρεύομαι».

Χρειάσθηκαν τρία χρόνια δράσης και εφαρμογής της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης στη σχολική κοινότητα, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης έκδοσης, η οποία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΟΚΑΝΑ -Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού- και περισσοτέρων των 20 Κέντρων Πρόληψης.

Το Κ.Π. «Προνόη» συμμετείχε στη δημιουργία αυτού του υλικού με ένα από τα βασικά προγράμματα που έχει συγγράψει για το νηπιαγωγείο η κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια, στέλεχος του «Προνόη», Αρχοντούλα Αλεξάκη-Αναστασοπούλου.

Η Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση είναι μια πρακτική που προσκαλεί σε ηθικές και αισθητικές στάσεις που βασίζονται σε μια δημιουργική γλώσσα, σ΄ένα βλέμμα που εντοπίζει την αξία, το σεβασμό και τη μοναδικότητα του καθενός.

Η αφίσα της δράσης

Το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο για «Το σχολείο που ονειρεύομαι» πραγματοποιήθηκε στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2019 στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Εποπτείας του ΟΚΑΝΑ με τη συμμετοχή 24 στελεχών Πρόληψης.

Ήταν ένα τριήμερο εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο, 18 ωρών με την προσέγγιση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης στη Σχολική Κοινότητα, που οραματίζεται ένα σχολείο με αξίες, αποθέματα και όνειρα για ανοιχτό, συμμετοχικό, δημοκρατικό σχολείο, που οι μαθητές θα μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να συνεργάζονται και να μην ντρέπονται να αποτύχουν. Ονειρεύεται ένα σχολείο που οι εκπαιδευτικοί θα είναι παιδαγωγοί, φροντιστές και θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός σχολείου σεβασμού και αποδοχής.

Με ανακοίνωσή του το Κέντρο ευχαριστεί για την υποστήριξη το Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα την κ. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, πρόεδρο του Δ.Σ του Κ.Π «Προνόη», καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που μαζί με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας συνεχίζουν να ονειρεύονται, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν δράσεις φροντίδας, αποδοχής, ηθικών αξιών και σεβασμού για τα σχολεία της Κηφισιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο μπορούν να καλέσουν στον αριθμό τηλεφώνου 210 8082673, να αποστείλουν μήνυμα στο e-mail:info@pronoi.org.gr ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Κέντρου,

http://www.pronoi.org.gr/

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα