...ένα βήμα μπροστά

Δημήτρης Στεργίου–Καψάλης: «Επιλέξτε Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή»

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Ο Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης ανοίγοντας την ομιλία του στο πλαίσιο της παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού «Δημοτική Συμμαχία» και αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους δημότες για την στήριξή τους «η οποία κατόρθωσε να με κάνει Άγιο στον τόπο μου» όπως τόνισε, πρόσθεσε «δημιουργήσαμε με κόπο, αίμα και θυσίες, φάκελο ζωής που ξεκίνησε από το μαντρί και το νταμάρι και συνεχίστηκε με τη διεθνή, διπλωματική, αθλητική, προπονητική και αυτοδιοικητική καριέρα».

Για μια ακόμα φορά σε δημόσιο λόγο του, υπογράμμισε την ανάγκη ώστε ο δήμαρχος να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. «Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Συγκρίνετε μας με τις άλλες προτάσεις που έχετε στα χέρια σας. Αλλά αποφασίστε από την πρώτη Κυριακή». Για τον «Κλεισθένη» επεσήμανε «με το νέο εκλογικό σύστημα, μιλάμε για νέες εκλογές. Τέρμα πια το «ψηφίζω Δήμαρχο την δεύτερη Κυριακή και τον φίλο, το καλό παιδί και τον κομματάρχη την πρώτη. Έτσι θα οδηγηθούμε σε σύστημα διαπλοκής, ομηρίας για τον Δήμαρχο και ακυβερνησίας για τον τόπο. Δώστε την δυνατότητα κυβερνησιμότητας για τον τόπο μας την επομένη των εκλογών» και πρόσθεσε «είναι μια διαδικασία που έδωσε την δυνατότητα να υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι χωρίς να έχουν αναλογιστεί την τεράστια ευθύνη που καλούνται να υλοποιήσουν. Πολλές φορές οι κοινωνίες εξαπατώνται και απογοητεύονται. Δεν θέλω να εξαπατηθείτε, αλλά να αποφασίσετε με βάση τη λογική και το συμφέρον σας». «Σ’ αυτή τη λειτουργία αυτό που μας κράτησε είναι η ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο συνδυασμός μας δεν στηρίζει συστήματα, αλλά ανθρώπους. Αφεντικό μας είναι ο δημότης και μόνο αυτός» επεσήμανε για να προσθέσει «οι διοικήσεις περνούν τις μεγάλες τους αποφάσεις όταν είναι δυνατές. Και δυνατές είναι μετά την κάλπη. Αυτό είναι δική σας δουλειά».

Στο τέλος της ομιλίας έδωσε τον τόνο και επί προσωπικού αγγίζοντας το θυμικό των ακροατών του. «Γνωρίζουμε καλύτερα από τον οποιονδήποτε τον τόπο αυτόν, τους ανθρώπους του και τα προβλήματά τους. Η ζωή μας, η δουλειά μας, η καταγωγή μας και η αυτοδιοκητική μας πορεία μας έκαναν μια μεγάλη «τράπεζα» εμπειρίας την οποία θέλουμε να αξιοποιήσετε», τόνισε για να συμπληρώσει «η καταγωγή μου από τον Χρήστο Καψάλη (σσ. πολεμιστής του Μεσολογγίου) μου επιβάλλει να αγαπώ και να υπηρετώ αυτόν τον τόπο. Ζυμώθηκα  με αυτήν την γη όσο κανένας».

Ο Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης κάνοντας τον απολογισμό της μέχρι τώρα αυτοδιοικητικής του πορείας επεσήμανε «στον αγώνα αυτό ποτέ δεν σας προδώσαμε, ποτέ δεν σας είδαμε από ψηλά. Στηρίξαμε τον πόνο και την αγωνία σας, ήμασταν πάντα δίπλα σας σε χαρές και σε λύπες. Δεν σας κλέψαμε, ούτε σας ξεγελάσαμε. Μόνο σας προσφέραμε». Προχωρώντας στην αυτοκριτική του, συνέχισε λέγοντας «μικρολάθη μπορεί να έγιναν. Πάντα στους συνεργάτες μου λέω ότι ο πελάτης, δηλαδή ο δημότης, έχει πάντα δίκιο». Ως επιμύθιο των επερχόμενων εκλογών ολοκλήρωσε την ομιλία του επισημαίνοντας «στο κατώφλι της τρίτης συνεχούς θητείας στον καλλικρατικό δήμο Πεντέλης και της 6ης συνολικά ζητάμε να μας εμπιστευτείτε ξανά. Το αξίζουμε. Το εγγυάται η διαδρομή μας, η εντιμότητά μας και η ανθρωπιά μας. Δηλώνουμε παρόντες να υπηρετήσουμε την επιλογή σας, μακριά από εμπάθειες, δολοπλοκίες, εκβιασμούς και μικρότητες. Προχωράμε μπροστά με αυτούς που αντέχουν, πιστεύουν και μπορούν. Με όσους κατάλαβαν το χθες, συνειδητοποιούν το σήμερα και θέλουν να στηρίξουν το αύριο των πόλεων μας και του δήμου».

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα