...ένα βήμα μπροστά

Νίκος Χιωτάκης: Δημοτική Αλλαγή για να κερδίσουμε τα πέντε χαμένα χρόνια στην Κηφισιά

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών του Δήμου Κηφισιάς, παρουσιάστηκε στον ιστορικό κινηματογράφο της Κηφισιάς «Μπομπονιέρα», το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι του συνδυασμού +εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας».

Η παρουσίαση των βασικών προγραμματικών αξόνων αλλά και των υποψηφίων έγινε απο τον ίδιο τον υποψήφιο Δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη.

Ο Νίκος Χιωτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «στις 26 Μαΐου οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς θα στείλουν ένα πολύ καθαρό μήνυμα με την ψήφο τους. Θα βάλουν ένα τέλος στην οπισθοδρόμηση και την παρακμή. Στην Εκάλη, τη Νέα Ερυθραία, την Κηφισιά, δεν αξίζει η εγκατάλειψη. Πέντε  χαμένα χρόνια είναι ήδη πολλά. Ο Δήμος δεν αντέχει άλλη μια χαμένη τετραετία».

Ο Απερχόμενος Δήμαρχος υπόσχεται το 2019,

τα ίδια με όσα υποσχέθηκε το 2014 και δεν έκανε.

Ο Νίκος Χιωτάκης ανέδειξε στην ομιλία του το γεγονός πως ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν υλοποίησε καμία από τις δεσμεύσεις του.

« Στους πολίτες του Δήμου Κηφισιάς δεν αξίζουν άλλα ψέματα. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή υποσχέθηκε πολλά, αλλά δεν έκανε σχεδόν τίποτα.  Σήκωσε πολύ ψηλά τον πήχη και στο τέλος, κατάφερε «να περάσει από κάτω». Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, ο απερχόμενος δήμαρχος μας υπόσχεται ξανά ότι μας υποσχέθηκε και το 2014. Πέρασαν πέντε χρόνια, για να μας υποσχεθεί ξανά τα ίδια. Εμείς όμως δεν θέλουμε τα ίδια».

Δημοτική Αλλαγή κι όχι μια από τα ίδια.

Η ανάγκη να υπάρξει δημοτική αλλαγή στην πόλη αναδείχθηκε μέσα απο την ομιλία του Νίκου Χιωτάκη

« Μετά από 5 χαμένα χρόνια, ο Δήμος Κηφισιάς χρειάζεται δημοτική αλλαγή, κι όχι μια από τα ίδια. Χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή, που να έχει να επιδείξει έργο, να διαθέτει γνώση και εμπειρία, να είναι συνεπής στις υποσχέσεις της, να είναι αποτελεσματική. Να είναι ικανή να πετύχει συνθέσεις και συνεργασίες με τις άλλες δημιουργικές δυνάμεις της πόλης. Χρειαζόμαστε ουσιαστικά μια νέα δημοτική αρχή, που να διαθέτει τα στοιχεία που δεν διαθέτει ο απερχόμενος δήμαρχος».

Δεν μας αξίζει η μετριότητα

Ο Νίκος Χιωτάκης έβαλε ψηλά τον πήχη για τους δημότες του Δήμου Κηφισιάς

« Στο Δήμο Κηφισιάς δεν αξίζει η μετριότητα. Δεν μας αξίζουν οι γεμάτοι λακκούβες, επικίνδυνοι, σκοτεινοί δρόμοι, τα βρώμικα πεζοδρόμια, τα εγκαταλελειμμένα πάρκα , οι ασυντήρητοι ποδηλατοδρόμοι, η ανικανότητα να φτιαχτεί μέσα σε πέντε χρόνια έστω μια νέα σχολική αίθουσα για τα παιδιά μας, η αδυναμία να προσθέσουμε έστω και μια νέα κοινωνική ή αθλητική υποδομή στην «προίκα» του Δήμου.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η δημοτική περίοδος Θωμάκου, ήταν μια χαμένη περίοδος για το Δήμο Κηφισιάς. Και δεν θέλουμε και  δεν επιτρέπουμε να υπάρξει άλλη χαμένη περίοδος. Αξίζουμε καλύτερα. Αξίζουμε περισσότερα.

Αξίζουμε μια νέα διοίκηση, που θα θέσει ξεκάθαρες προγραμματικές  προτεραιότητες και θα υλοποιήσει συγκεκριμένα έργα».

 Σύντομη παρουσίαση των βασικών προγραμματικών θέσεων

 Δημοτική Αλλαγή , με δύο προγραμματικές προτεραιότητες.

Η παράταξη “+εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας”, έχει δύο προγραμματικές προτεραιότητες.  Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Και η δρομολόγηση έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου.

 Προτεραιότητα, η βελτίωση της καθημερινότητας.

Πρώτα και πάνω από όλα θέτουμε ως προτεραιότητα, να κάνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας καλύτερη. Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε. Με όπλο μας τη γνώση των ζητημάτων. Την εμπειρία μας. Την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά μας.

Με ένα πρόγραμμα  ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο, που δίνει βάρος σε συγκεκριμένους τομείς και με συγκεκριμένη κοστολόγηση.

Πρώτη προγραμματική δέσμευση . Δήμος καθαρός.

Θέλουμε να ζούμε σε προάστια καθαρά, όμορφα , ανθρώπινα χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών μας, που ήδη πληρώνουν πολλά. Και με μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη, για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Με εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας, με λειτουργία τεσσάρων ρευμάτων συλλογής απορριμμάτων, έμφαση στην ανακύκλωση και τη χωριστή διαλογή οργανικών απορριμμάτων, σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις.

Με αξιοποίηση των χρημάτων που πληρώνουν οι συμπολίτες μας, για αγορά νέου εξοπλισμού και οχημάτων, νέων κάδων, καθώς και διασφάλιση συνθηκών της μέγιστης δυνατής ασφάλειας για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας.

 Δεύτερη προγραμματική δέσμευση Ενίσχυση του πράσινου της πόλης.

Περισσότερο πράσινο, σε όλα τα προάστια,  με πρόγραμμα συγκεκριμένων παρεμβάσεων και νέων φυτεύσεων, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Ο Δήμος Κηφισιάς θα είναι στην πραγματικότητα, κι όχι στα λόγια, ένας πράσινος Δήμος.

 Τρίτη προγραμματική δέσμευση, περισσότερο φως,

σε κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά των προαστίων μας.

Προχωράμε μετά από διαγωνιστική διαδικασία, με απόλυτη διαφάνεια, στη δρομολόγηση διαδικασιών για την αντικατάσταση και ενίσχυση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης, με νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και μεγάλης φωτιστικής ισχύος, με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, όπως γίνεται σε όλους τους Δήμους, χωρίς να επιβαρυνθεί ο δημότης ούτε ένα ευρώ, αφού το κόστος θα αποσβεστεί από την εξοικονόμηση ενέργειας.

 Τέταρτη προγραμματική δέσμευση. Βελτίωση του οδικού δικτύου ,

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο σε όλα τα προάστια. Δεν μας ταιριάζει να κυκλοφορούμε σε βομβαρδισμένους δρόμους. Θέλουμε ασφαλέστερους δρόμους κι ευκολότερες μετακινήσεις. Για να πάψουν να αποκαλούν το δήμο Κηφισιάς δήμο της λακκούβας, προγραμματίζουμε άμεσα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, σε όλο το Δήμο, με ίδιους πόρους, αλλά και με χρήματα που θα διεκδικήσουμε απο την Περιφέρεια Αττικής. Το σχέδιο μας προβλέπει επίσης

εκτεταμένο πρόγραμμα ανακατασκευής των πεζοδρομίων. Θέλουμε ένα Δήμο φιλικό στους πεζούς , στα άτομα με αναπηρία, στις μητέρες που θέλουν να κυκλοφορήσουν με το καροτσάκι τους και σήμερα δεν μπορούν.

Θέλουμε μια πόλη που θα διασφαλίζει την  προσβασιμότητα σε όλους.

Κι αυτό θα το πετύχουμε. Θέλουμε ο Δήμος Κηφισιάς να είναι πόλη φιλική στο ποδήλατο  και σε ένα εναλλακτικό σύστημα αστικών μετακινήσεων, χωρίς τη χρήση ΙΧ.

Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιήσουμε αφενός τη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας.

Αφετέρου, θα εκτελέσουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης των υφιστάμενων ποδηλατόδρομων, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός νέου μοντέλου αστικών μετακινήσεων στα όρια του Δήμου Κηφισιάς.

Προχωράμε τις διαδικασίες μελέτης «Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κηφισιάς».

Η εκπόνηση νέων κυκλοφοριακών μελετών, ένα νέο πλάνο ελεγχόμενης στάθμευσης ,

σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία και σε συνδυασμό με την αξιοποίηση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής αλλά και εντοπισμού θέσεων παράνομης στάθμευσης.

Ένα Πρόγραμμα «Δωρεάν Στάθμευση» για τους πελάτες των καταστημάτων του κέντρου με αξιοποίηση χώρων του Υπόγειου Χώρου Στάθμευσης της πλατείας Πλατάνου και με επέκταση σχεδίου θέσεων στάθμευσης μονίμων κατοίκων και σε περιοχές εκτός κέντρου, καθώς και ο Σχεδιασμός και υλοποίηση σε συνεργασία με τις Αστικές Συγκοινωνίες δικτύου Ενδοδημοτικής Συγκοινωνίας, είναι η δική μας απάντηση στα προβλήματα κυκλοφορίας της πόλης.

Συνεργαζόμαστε για μια Πόλη με σύγχρονες υποδομές και λιγότερα κυκλοφοριακά προβλήματα κι αυτό στην πράξη σημαίνει:

 

 • Αξιοποίηση των δυνατοτήτων του νέου Νομικού Πλαισίου περί «Τοπικών Χωρικών Σχεδίων» μέσω επικαιροποίησης των πολεοδομικών μελετών, τον προσδιορισμό όλων των χρήσεων και την προστασία όλων των προστατευόμενων περιοχών
 • Ολοκλήρωση της ένταξης στο σχέδιο πόλης των υπολοίπων περιοχών της Κάτω Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας, του Πανοράματος.

Προτεραιότητα η Ασφάλεια

Βάζουμε ψηλά στην ατζέντα μας, την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών , αξιοποιώντας τη Δημοτική μας Αστυνομία αλλά και ενεργοποιώντας τη δυνατότητα να αναθέσουμε τη φύλαξη των δημοτικών κτιρίων και χώρων αλλά και των σχολείων κατά τις ώρες λειτουργίας τους σε ιδιωτική εταιρεία, που θα διενεργεί περιπολίες σε όλο το Δήμο 24 ώρες το 24ωρο.

 Πολιτισμός , στοιχείο της τοπικής μας ταυτότητας.

Ένας Δήμος σαν την Κηφισιά , δεν μπορεί παρά να επενδύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, ως ιδιαίτερο στοιχείο της τοπικής μας ταυτότητας. Στην πρώτη γραμμή μεταξύ άλλων,

 • η δημιουργία δημοτικού ωδείου.
 • Η προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των ιστορικών κτιρίων της πόλης.
 • Η οργανωμένη λειτουργία πολιτιστικών κέντρων, με αξιοποίηση των  υφιστάμενων δομών.
 • Η εκπόνηση μελέτης για δημιουργία νέου πολυχώρου πολιτισμού.
 • Η ενθάρρυνση της συμμετοχής των δημοτών στα πολιτιστικά δρώμενα.
 • Η οργάνωση και προγραμματισμός εκδηλώσεων, συναυλιών, παραστάσεων και διαλέξεων που προάγουν τον πολιτιστικό πλουραλισμό.
 • Ένα πρόγραμμα ανάδειξης και τουριστικής αξιοποίησης των μουσείων της περιοχής.

Δήμος με ανθρώπινο πρόσωπο,

στο πλευρό αυτών που μας χρειάζονται

Στα χρόνια της κρίσης, η αυτοδιοίκηση στάθηκε κοντά στους συμπολίτες μας

που δοκιμάστηκαν οι αντοχές τους. Αυτή τη στήριξη την παρείχαμε ως διοίκηση ως το 2014 και παραμένει ψηλά στις προτεραιότητές μας και για το μέλλον. Η ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ του Δήμου μας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων

 • Προγραμματισμό για κατασκευή και λειτουργία τριών δημοτικών παιδικών σταθμών σε Νέα Κηφισιά, Κάτω Κηφισιά και Νέα Ερυθραία.
 • Περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών μας δομών και παροχών.
 • Ασφάλιση των μαθητών.
 • Δημιουργία δικτύου δημοτικών ασθενοφόρων.
 • Αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ για διασφάλιση της βιωσιμότητας των κοινωνικών μας υπηρεσιών, αλλά και την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων μαθητείας, επανακατάρτισης και επιδοτούμενης απασχόλησης.
 • Λειτουργία Κοινωνικού Πολυδύναμου Κέντρου
 • Ενίσχυση και ενθάρρυνση του εθελοντισμού.
 • Σύμπραξη και συντονισμός με το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.
 • Ενοποίηση δημοτικών ιατρικών δομών με ενιαίο σχεδιασμό.
 • Αναβάθμιση του ΚΕΠ Υγείας, για πρωτοβάθμια περίθαλψη σε συνεργασία με εθελοντές και συνεργαζόμενους ιατρούς της περιοχής.
 • Οργανωμένο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για το σύνολο του πληθυσμού.

Ψηφιακός Δήμος στην υπηρεσία του πολίτη

Ένας Δήμος στην υπηρεσία του πολίτη, προϋποθέτει την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με παροχή ψηφιακών υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας.

 Ενίσχυση της λειτουργικότητας της πόλης

Προγραμματική μας προτεραιότητα είναι να ενισχύσουμε τη λειτουργικότητα της πόλης μας, με  Έργα και παρεμβάσεις σε κάθε Δημοτική Ενότητα .

Έργα όπως :

 1. H ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου, με αντιπλημμυρικά έργα σε Νέα Ερυθραία και Νέα Κηφισιά. Και διευθέτηση του ρέματος Κοντοχρήστου.
 2. Η κατασκευή δύο κλειστών προπονητηρίων, σε Ερυθραία και Κηφισιά. Καθώς και νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Φραγκοπούλου. Αναβάθμιση των υπαρχόντων αθλητικών χώρων του Δήμου ( Ζηρίνειο)
 3. Η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης σε Αδάμες, Εργατικές και στο υπολοιπόμενο 20% της Εκάλης.
 4. Η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις που αφορούν: Το 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας. Την  επέκταση του 1ου Δημοτικού Κηφισιάς. Την  ανέγερση του 9ου και 10 ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, του 3ου Δημοτικού Ερυθραίας και του 10ου Νηπιαγωγείου Νέας Κηφισιάς.
 5. Η εφαρμογή υφιστάμενης μελέτης για διαμόρφωση χώρων πρασίνου και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας σε Αλώνια και Κ. Κηφισιά.
 6. Η ολοκλήρωση της ένταξης στο σχέδιο πόλης των υπολοίπων περιοχών της Κάτω Κηφισιάς, της Ν. Ερυθραίας, του Πανοράματος.
 7. Αναβάθμιση και ενίσχυση του δικτύου παιδικών χαρών , σε όλο το Δήμο, σε κάθε δημοτική ενότητα.

Ρεαλιστικό πρόγραμμα κι ευρωπαϊκή εμπειρία

Ο Νίκος Χιωτάκης έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην ευρωπαική εμπειρία που απέκτησε τα προηγούμενα χρόνια, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης , τονίζοντας ότι : « Το διάστημα των προηγούμενων πέντε ετών, είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος αλλά και στο Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης. Είχα τη δυνατότητα να έρθω σε επαφή με την εφαρμογή των καλύτερων πρακτικών σε ευρωπαϊκούς Δήμους και Περιφέρειες και την εμπειρία αυτή μπορώ πλέον να τη μεταφέρω στο Δήμο Κηφισιάς, προσαρμόζοντας ασφαλώς τις πρακτικές αυτές στην ελληνική πραγματικότητα. Αυτό που λείπει σήμερα από το Δήμο Κηφισιάς είναι η εξωστρέφεια και είναι προτεραιότητά μου,  εφόσον εκλεγώ, να δώσω ουσιαστικό  περιεχόμενο στην έννοια αυτή».

 Το δίλημμα των εκλογών: Δημοτική αλλαγή ή μια από τα ίδια;

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς θα απαντήσουν με την ψήφο τους στα παρακάτω διλήμματα

 • θα επιλέξουν μια νέα δημοτική αρχή , που έχει να επιδείξει συνέπεια, έργο κι αποτελεσματικότητα;
 • ή θα επιτρέψουν να χαθούν άλλα τέσσερα χρόνια για το Δήμο μας;
 • θα επιλέξουν αν θα πάμε μπροστά, με μια νέα δημοτική αρχή που μπορεί να ενώσει και να συνεργαστεί με όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης, στο ιδιαίτερο περιβάλλον που δημιουργεί ο Κλεισθένης .
 • η θα επιλέξουν εκείνους που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα και τη συνεργασία στην πόλη.

Έχω την πεποίθηση ότι οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς θα κάνουν τη σωστή επιλογή. Δεν θα επιλέξουν οπισθοδρόμηση, απραξία και λαϊκισμό .

Θα επιλέξουν τις δυνάμεις της δημιουργίας, της σύνθεσης , της αποτελεσματικότητας. Θα επιλέξουν την παράταξη μας που έχει και το σχέδιο , αλλά και την ικανή ομάδα, για να πάει το Δήμο μας μπροστά.

Ο Δήμος Κηφισιάς  χρειάζεται Δημοτική Αλλαγή, μια νέα δημοτική αρχή ,  που θα ενώσει την πόλη, θα διαθέτει το σχέδιο, την εμπειρία και την ομάδα να φέρει στα προάστιά μας μια δημιουργική αλλαγή. Μια δημιουργική ανατροπή.

Για να επαναφέρουμε την κανονικότητα στο Δήμο.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση της ομάδας των υποψηφίων, την οποία αποτελούν

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα