...ένα βήμα μπροστά

Επέτειος των 150 χρόνων από τη γέννηση του Κώστα Κρυστάλλη

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Σε μιά ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου -Καψάλη και με οργανωτές τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού και τον Εξωραϊστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο Πεντέλης τιμήθηκαν τα 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του εξήρε το έργο του λαμπρού Ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, με καταγωγή από το Συρράκο της Ηπείρου, που όμως ζυμώθηκε στην Πεντέλη, την οποία αγάπησε. Συνεχάρη επίσης τον Τοπικό Αντιδήμαρχο Δ.Κ. Πεντέλης Μιχάλη Κολιό για την οργάνωση των εκδηλώσεων, τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Πεντέλης Βασίλη Δουκάκο για την προσφορά του στον τόπο που για 22 χρόνια λειτουργούσε σαν θεσμό τα «Κρυστάλλεια», τη Διευθύντρια του Κρυστάλλειου Δημοτικού Ελένη Πλέστη για τη συνεργασία της και τον πρώην Διευθυντή του Δημοτικού Βασίλη Σαμέλη ο οποίος έδωσε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Πεντέλης το όνομα «Κρυστάλλειο».

Μετά την κατάθεση στεφάνων εις μνήμην του αείμνηστου Ποιητή στην προτομή του στη πλατεία της Αγ. Τριάδος της Δ.Κ. Πεντέλης ακολούθησε η κεντρική εκδήλωση με ομιλίες, απαγγελίες ποιημάτων και παρουσίαση παραδοσιακών χορών της πατρίδας του Ποιητή, την Ήπειρο από το Ίδρυμα Ζήση.

Οι παριστάμενοι

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Φραγκίσκος-Διευθυντής του γραφείου της Πρωτοσυγκελίας & Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Σεραφείμ – Προφήτη Ηλία Δ.Κ. Πεντέλης ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, ο Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Δ.Κ. Μελισσίων Πατέρας Νικόδημος, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Γεώργιος Σούρλας, Απόστολος Κακλαμάνης, ο Ταξίαρχος Ιωάννης Μαυρογένης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, ο Ταξίαρχος Υγειονομικού του 414 ΣΝΕΝ κος Ξάνθος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Β/Α Αττικής Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Βουτσελάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα, ο πρώην Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος Δ.Σ. Μελισσίων Δημήτριος Βαρελάς, ο πρ. Πρόεδρος Εφετών κος Θεοχάρης Μπίρπος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βορείων Προαστείων Αττικής Γιώργος Τριάντης, ο Θεματικός Αντιδήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι Δ.Κ. Πεντέλης Μιχάλης Κολιός, Ν.Πεντέλης Θεόδωρος Αποστολόπουλος, Δ.Κ. Μελισσίων Σάββας Βορέας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωάννης Ζώης, Κώστας Μωραΐτης, Άντα Μπούσουλα, Άγγελος Παλαιοδήμος-Πρόεδρος Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Τίτσα Κυβέλου, Παναγιώτης Μούστρης-Πρόεδρος του ΟΠΑΘ, Κώστας Τζουμάκας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Κ. Πεντέλης Κανέλλος Γεωργόπουλος, Δ.Κ. Μελισσίων Απόστολος Φρατζής, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Γιώργος Μαγιάτης, Ειρήνη Βλάχου, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΘ Βασίλης Λάζος, η Αντιπρόεδρος της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Χρυσούλα Μπάμπου, τα Μέλη του ΟΚΠΑ Νίκος Οικονομίδης, Ελένη Γκρέτσα, ο πρώην Αντιδήμαρχος Πεντέλης Οδυσσέας Σερίφης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Παναγιώτης Γκατζόλης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Πεντέλης Κώστας Μαργαρίτης, ο πρώην Πρόεδρος Δ.Κ. Ν.Πεντέλης Χρήστος Γκολετσόπουλος, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου. Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων ήταν το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο-Λύκειο Δ.Κ. Πεντέλης και Χορηγοί τα Κέντρα «Κρυστάλλης», «Τέλης», «Πηλιορείτικο», τα Αρτοποιεία «Βενέτης», «Bakers», «Ελλήνιον» και «Θωμάς Τσούκας».