...ένα βήμα μπροστά

Δήμος Πεντέλης: “Άρχισαν τα όργανα…”

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης διεξήχθη την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, με μοναδικό θέμα την εξουσιοδότηση του Σώματος για τη σύνταξη ψηφίσματος, με το οποίο θα ζητείται η ανάκληση απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Και ποια είναι η απόφαση που έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων στη δημοτική αρχή, στο Σωματείο Εργαζομένων Α. Φλέμιγκ, αλλά και στην τοπική κοινωνία?

Η απόφαση Βρούτση παραχωρεί ως χρησιδάνειο, το κτίριο της Πτέρυγας Μπόμπολα, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως το τέλος του 2024 για «εγκατάσταση ανήλικων μεταναστών και προσφύγων». Επί 20 παρόντων δημοτικών συμβούλων, υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν οι 18 και κατά μόλις 2 (ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σπύρος Κωνσταντάς και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή» Αντώνης Φειδοπιάστης).

Στο εν λόγω ψήφισμα θα ζητείται ακόμα να συνεχιστεί η λειτουργία του χώρου ως νοσοκομείο, ενώ θα θεσμοθετείται η συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων που ψήφισαν «υπέρ» στις επόμενες θεσμικές συναντήσεις,  που θα γίνουν με τους αρμόδιους υπουργούς, αρχής γενομένης από το ραντεβού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη,  που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.

Στο ραντεβού της Πέμπτης θα παραστούν,  ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Δήμητρα Κεχαγιά: «Απαράδεκτη η απόφαση, ακατάλληλος ο χώρος υποδοχής των προσφύγων. Η πτέρυγα Μπόμπολα λόγω της θέσης της δεν μπορεί να υποδεχτεί 300 μετανάστες- πρόσφυγες που δεν γνωρίζουμε την ηλικίας τους. Ο χώρος είναι ακατάλληλος , γιατί βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και κοντά στα σχολεία» είπε στην τοποθέτησή της η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά. «Δεν μπορούμε να επωμιστούμε το βάρος όλου του Βόρειου Τομέα στο μεταναστευτικό. Μπορούμε, όμως, να συζητήσουμε να ακούσουμε τι θέλουν και να δούμε εάν και τι δεχόμαστε. Θα κινηθούμε θεσμικά και με συνέπεια» είπε.

«Την περασμένη εβδομάδα προσπάθησα αρκετές φορές να επικοινωνήσω με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Ποτέ δεν απάντησε και ούτε με πήρε τηλέφωνο για να με ενημερώσει θεσμικά ως όφειλε» τόνισε στην εισήγησή της η Δήμαρχος που χαρακτήρισε την απόφαση του Υπουργού Εργασίας «απαράδεκτη».

«Ζητώ την απόσυρση αυτής της απόφασης, η οποία δείχνει μια μεγάλη προχειρότητα στον τρόπο αντιμετώπισης ενός πολύ σοβαρού προβλήματος. Μια απόφαση πραξικοπηματική, που καταστρατηγεί τη δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά όμως στη συνέχεια συμπλήρωσε πως η απόφαση «είναι αναστρέψιμη, μπορεί να συζητηθεί και δεν αφορά το κοντινό μέλλον».
Η πρόταση της Δημάρχου

Όπως ενημέρωσε στο Facebook η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, η πρότασή της,  που θα αποτελεί τη βάση για τη σύνταξη του ψηφίσματος είναι η εξής:

«1ον: Να ζητηθεί άμεση ανάκληση της απόφασης του κυρίου Βρούτση, που παραχωρεί το χώρο του Νοσοκομείου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας ένα μεγάλο όχι στην επιλογή του συγκεκριμένου σημείου και ένα δεύτερο μεγάλο όχι στους τόσο μεγάλους αριθμούς ατόμων όπως φημολογείται τις τελευταίες μέρες.

2ον: Να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί συντονισμένη εκπροσώπηση από τους επικεφαλής των παρατάξεων σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

3ον: Να συνεχίσει ο συγκεκριμένος χώρος του Αμαλία Φλέμιγκ να χρησιμοποιείται ως Νοσοκομείο», μάλιστα μέσα στη δομή μιας πόλης;».

Εν αναμονή των όποιων εξελίξεων…

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα