...ένα βήμα μπροστά

Δήμος Παπάγου-Χολαργού: «Απλώνει τη μεγάλη μπουγάδα» μαζί με άλλες 93 χώρες

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Στην παγκόσμια εκδήλωση, «Το άπλωμα της μεγάλης μπουγάδας» συμμετέχουν παιδιά, παιδαγωγοί, γονείς των τμημάτων Προσχολικής Αγωγής, μέλη του ΚΑΠΗ, κοινωνικοί λειτουργοί μαζί με τη Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας Παπάγου – Χολαργού (ΔΟΚΜΕΠΑ), στις 17 Οκτωβρίου. Ο γαλλικός διεθνοποιημένος όρος «La Grande Lessive» είναι μια διεθνής εικαστική δράση, η οποία πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο με ημερομηνίες που ανακοινώνονται από την οργανωτική επιτροπή η οποία εδρεύει στο Παρίσι.

Συμμετέχουν άλλες 93 χώρες από τις πέντε ηπείρους. Όμως πέρα από τη φιλοδοξία για παραγωγή πολλών και πρωτότυπων έργων, όπως σημειώνει ο Δήμος, υπάρχει και η προσδοκία να ενωθούν όσοι συμμετέχουν με έργα τους σε μια παγκόσμια οικογένεια δημιουργών, έστω κι αν αυτοί δε γνωρίζονταν μέχρι χθες ή έστω, κι αν δεν είναι καλλιτέχνες. Ως ένας διαδραστικός διάλογος μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, «το άπλωμα της μεγάλης μπουγάδας προτείνει την ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών μέσα από την τέχνη σε όσους παίρνουν μέρος και με τη συμβολή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας να δουν τα έργα τους να ταξιδεύουν στον κόσμο. Τόσα τα δημιουργήματα όσοι είναι και οι συμμετέχοντες, διαφορετικά και μοναδικά όπως η καθεμία και ο καθένας από εμάς, υπογραμμίζει ο ΔΟΚΜΕΠΑ. Αυτή είναι και η πρόκληση, προσθέτει ο Οργανισμός.

Το θέμα «τοπία από την άκρη της γης», σύμφωνα με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, καλεί τους συμμετέχοντες να αναζητήσουν μέρη μακρινά, να τα εκτιμήσουμε και να σεβαστούμε τον πλανήτη που φιλοξενεί όλους εμάς. Οι δημιουργίες όλων θα ενωθούν με αυτά των άλλων ανθρώπων με μια επιθυμία συνεργασίας, σημειώνουν οι διοργανωτές, προσθέτοντας ότι ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία, όλα ντυμένα με χρώμα, δίνουν μια αισιόδοξη νότα στη ζωή μας και προβάλλουν σε κοινή θέα αυτό που ο καθένας και η καθεμία από εμάς θέλει να μοιραστεί. «Δεν χρειάζεται να είσαι καλλιτέχνης, θα τεντώσουμε εμείς το σχοινί στους Παιδικούς Σταθμούς, στο ΚΑΠΗ, στο δήμο μας. Εσείς φέρτε μόνο μανταλάκια…», καταλήγει το σχετικό κάλεσμα.

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα