...ένα βήμα μπροστά

Χίος: Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι για τη νέα δομή φιλοξενίας-Ένταση και επεισόδια, πέταξαν μπουκάλια στον Μηταράκη

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Ένταση και επεισόδια έξω από το Δημαρχείο της Χίου σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της άφιξης του Υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου όπου συνεδρίαζε εκτάκτως με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή για δημιουργία υπερδομής 4.000 ατόμων.

Μερίδα συγκεντρωμένων στη θέα του Νότη Μηταράκη εξαγριώθηκαν με αποτέλεσμα να πετάξουν μπουκάλια με νερό και καφέδες ενώ έσπασαν την πόρτα του Δημαρχείου Χίου κατά την προσπάθειά τους να μπουν μέσα στο κτίριο.

Διχασμός στο Δ.Σ. της Χίου, απέρριψαν την πρόταση Μηταράκη
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σελίδα του politischios, υπήρξε διχασμός στο Δ.Σ., το οποίο συνεδρίασε παρουσία του κ. Μηταράκη, με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης. Υπήρξε μάλιστα διχασμός, όπως αναφέρει, μεταξύ των κατοίκων του Βροντάδου και των Καμποχώρων, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την παρουσία του κυβερνητικού Βουλευτή, αφού χειροκροτήθηκε μεν από τους κατοίκους των Καμποχώρων, αποδοκιμάστηκε δε από αυτούς του Βροντάδου.

Ο κ. Μηταράκης κατά την αναλυτική του εισήγηση, έθεσε ως προαπαιτούμενο για την αποσυμφόρηση και το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ., τη δημιουργία νέας δομής, λέγοντας ότι μόνο έτσι θα υπάρξει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα ουκ ολίγες φορές, καθώς ορισμένοι θεωρούν πως δεν θα λυθεί το πρόβλημα με την δημιουργία μίας νέας δομής, αλλά θα επεκταθεί. Μετά από πέντε ώρες συνεδρίασης, αποφασίστηκε να μην απορριφθεί η πρόταση της κυβέρνησης, καθώς το διοικητικό συμβούλιο επέμεινε στη θέση του για την λειτουργία μόνο μίας δομής για 500 άτομα και μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση, με ευθύνη εύρεσης χώρου στην Κυβέρνηση, αλλά και συμμετοχή του Δήμου στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αιγαίου.

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα