...ένα βήμα μπροστά

Εφορία καλεί 4 εκατ. οφειλέτες να σπεύσουν να ρυθμίσουν

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Γκρίνια από τους δανειστές που βλέπουν “τρύπα” €200 εκατ.

Ένα δεκαήμερο απέμεινε πλέον για να εκπνεύσει η ρύθμιση των 120 δόσεων για τα χρέη στην εφορία,  με τους 99 στους 100 οφειλέτες να αδιαφορούν και το  υπουργείο Οικονομικών να έχει αρνητική διάθεση σε τυχόν παράταση της διορίας,  που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το σχετικό αίτημα για παράταση της ρύθμισης έχει τεθεί και από τους φορείς των λογιστών, αλλά η απάντηση που δίνει ως τώρα το υπουργείο Οικονομικών είναι πως “η ρύθμιση άνοιξε τον Μάιο και πρέπει κάποτε να κλείσει”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ στέλνει –με καθυστέρηση ίσως- ενημερωτικά SMS και e-mail στους 4,019 εκατομμύρια οφειλέτες της εφορίας, προκειμένου να σπεύσουν να ενταχθούν το ταχύτερο στη ρύθμιση.  Ωστόσο, όπως όλα ως τώρα δείχνουν, η ευκαιρία μάλλον κινδυνεύει να χαθεί:

Παρότι η ρύθμιση άνοιξε το Μάιο και προϋπόθεση για να ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι  στις 120 δόσεις είναι να μην αφήσουν νέα απλήρωτα χρέη στην εφορία, οι οφειλέτες  αυξήθηκαν κατά 270 χιλιάδες μέσα σε ένα μήνα, από τα 3,75 εκατομμύρια (ΑΦΜ)  τον Ιούνιο σε 4,02 εκατομμύρια τον Ιούλιο. Πρακτικά δηλαδή, 4 εκατομμύρια οφειλέτες βγήκαν “εκτός” , πριν καν μπουν στη ρύθμιση και, αν θελήσουν τελικά να ενταχθούν, θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσουν τους απλήρωτους φόρους του 2019.

Το συμπέρασμα απλό: Αφού λοιπόν, ούτε 1 στους 100 δεν έχει ενταχθεί ακόμα στις 120 δόσεις, από το “βουνό” των 185 δισ. ευρώ των χρεών προς την εφορία, οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει, αφορούν αθροιστικά, περίπου,  μισό δισ. ευρώ.

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα