...ένα βήμα μπροστά

Πρόεδρος της Δημοκρατίας η η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με 261 ψήφους

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με την κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να εκλέγεται με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή.

Υπέρ της κ. Σακελλαροπούλου, όπως αναμενόταν, εκτός από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, συνολικά ψήφισαν 294 βουλευτές, ενώ έξι ήταν απόντες. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λείπει σε ταξίδι στις ΗΠΑ, ο Τρύφων Αλεξιάδης νοσηλεύεται στο «Γεννηματάς», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος απουσίαζε λόγω ασθένειας και η Κ.Αδάμου του Μέρα25.

Επίσης, απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κώστας Ζουράρις.

Από τη διαδικασία απουσίαζαν επίσης οι Γιώργος Κατρούγκαλος και Γιάννης Αμανατίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ωστόσο συμμετείχαν με επιστολική ψήφο, καθώς μετέχουν σε αποστολή της Βουλής.

«Παρών» ψήφισαν 33 βουλευτές από το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Στις 13:30 ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μαζί με τους αντιπροέδρους της Βουλής θα μεταβούν στο γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ΣτΕ για να της αναγγείλουν το αποτέλεσμα.

Η ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα γίνει στη Βουλή στις 14 Μαρτίου, μια ημέρα μετά τη λήξη της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου και θα ακολουθήσει η σχετική τελετή παράδοσης παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι η 8η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και διαδέχεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα